de aller-aller-aller-lekkerste appeltaart ooit

6
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter op een zacht vuurtje.
  • 2 Doe de havervlokken, de suiker en de bloem allemaal in de keukenrobot en meng rustig door elkaar.
  • 3 Voeg daarna de gesmolten boter toe en laat verder mengen tot een stevig mengsel.
  • 4 Neem een springvorm en bekleed deze met een vel bakpapier.
  • 5 Bekleed de bodem van de springvorm met een laag van het mengsel, enkele mm dik. Druk dit goed aan (gebruik de bolle kant van een lepel). Bekleed daarna ook de wanden van de springvorm. Dit vraagt wat knutselwerk en geduld. Zorg dat je nog ongeveer een derde van het mengsel overhoudt voor later.
  • 6 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij daarna de appelpartjes in stukjes. Doe deze in een aparte kom.
  • 7 Voeg daarna de amandelschilfers, de rozijntjes en het kaneelpoeder bij de appelstukjes en meng alles onder elkaar.
  • 8 Doe dit alles in de springvorm, op het reeds aangebrachte bloemmengsel.
  • 9 Daarna verdeel je de rest van het bloemmengsel bovenop de appeltjes op een manier dat de appeltjes volledig bedekt zijn. Zorg dat dit mengsel vanboven goed aangedrukt is (gebruik weer de bolle kant van de lepel) en dat het goed aansluit op het mengsel dat aan de zijkanten is opgebouwd zodat alles naadloos op elkaar aansluit.1
  • 0 Zet dit in een op 200 graden voorverwarmde oven gedurende 45 minuten. Dit is best spannend gezien het deeg bovenaan een krokante korst zal vormen en je dus niet de klassieke truc met de breinaald kan toepassen om te checken of de taart voldoende gebakken is.1
  • 1 Laat de taart afkoelen alvorens de springvorm te openen en de taart aan te snijden.

de aller-aller-aller-lekkerste appeltaart ooit is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kazige prei
55 min Bijgerecht
Bekijk recept
De lekkerste eiersalade ooit! En zo eenvoudig om
15 min
Bekijk recept
Stomertjes
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselgroentensaus
20-30 min -
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept