2 Doe de havervlokken, de suiker en de bloem allemaal in de keukenrobot en meng rustig door elkaar.
3 Voeg daarna de gesmolten boter toe en laat verder mengen tot een stevig mengsel.
4 Neem een springvorm en bekleed deze met een vel bakpapier.
5 Bekleed de bodem van de springvorm met een laag van het mengsel, enkele mm dik. Druk dit goed aan (gebruik de bolle kant van een lepel). Bekleed daarna ook de wanden van de springvorm. Dit vraagt wat knutselwerk en geduld. Zorg dat je nog ongeveer een derde van het mengsel overhoudt voor later.
6 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij daarna de appelpartjes in stukjes. Doe deze in een aparte kom.
7 Voeg daarna de amandelschilfers, de rozijntjes en het kaneelpoeder bij de appelstukjes en meng alles onder elkaar.
8 Doe dit alles in de springvorm, op het reeds aangebrachte bloemmengsel.
9 Daarna verdeel je de rest van het bloemmengsel bovenop de appeltjes op een manier dat de appeltjes volledig bedekt zijn. Zorg dat dit mengsel vanboven goed aangedrukt is (gebruik weer de bolle kant van de lepel) en dat het goed aansluit op het mengsel dat aan de zijkanten is opgebouwd zodat alles naadloos op elkaar aansluit.1
0 Zet dit in een op 200 graden voorverwarmde oven gedurende 45 minuten. Dit is best spannend gezien het deeg bovenaan een krokante korst zal vormen en je dus niet de klassieke truc met de breinaald kan toepassen om te checken of de taart voldoende gebakken is.1
1 Laat de taart afkoelen alvorens de springvorm te openen en de taart aan te snijden.
de aller-aller-aller-lekkerste appeltaart ooit is een recept van Solo Open Kitchen