Winterse Sneeuwrotsjes

6
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 BENODIGDHEDEN:kommetjes, mengkom, mixer met beslaghaken, weegschaal, mes, bakplaat, bakpapier.
  • 2 BEREIDING:Verwarm de oven voor op 200°c en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet deze klaar.
  • 3 Doe de boter, het zout en het poedersuiker in een mengkom en mix deze door elkaar. Voeg nu de bloem, gemalen noten en essence er aan toe. Klop alles goed door elkaar tot dat de boter goed is opgenomen.
  • 4 Bestuif een werkoppervlak met bloem, leg hier de brokkelige deeg op en kneed deze goed tot alles in de deeg is opgenomen. Rol bolletjes van de deeg en plaats deze op de bakplaat. Plaats bakplaat in het midden van de oven voor ongeveer 10 min.
  • 5 Bolletjes enkele min laten afkoelen, maar niet te lang. Rol ze door de bloemsuiker en leg terug op een bakpapier/ bord/ rooster. Wees voorzichtig want bolletjes zijn nog zacht wanneer ze uit de oven komen. Bij het afkoelen worden ze harder.
  • 6 TIP: Om het bakpapier te laten plakken aan de bakschotels kan je wat boter gebruiken op de tipjes van het papier. Vervang de amandelen door hazelnoten of andere noten, Ipv dompelen in poedersuiker kan je ze ook bestuiven met een bus poedersuiker.
  • 7 Voor een koude winterse avond in de zetel met een lekker
  • 8 warme tas thee! Geniet ervan!

Winterse Sneeuwrotsjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Hartige wentelteefjes met uiencompote
40 min
Bekijk recept
Winterse koffie (advertorial)
20 min
Bekijk recept
Winterse paella met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-salami schotel recept
Bekijk recept