2 Doe de bloem en suiker in een mengkom. Voeg een mespuntje zout toe.
3 Voeg de koude boter in blokjes toe aan het suiker/bloemmengsel. Ik zelf voeg graag enkele druppels amandelessence toe. Dit kan ook vanille zijn of een ander kruid.
4 Leg de vershoudfolie klaar (knoeiboel vermijden)
5 Kneed dan met koude handen alles onder elkaar. Vorm er een deegbal van die goed samenhangt. Wikkel deze in de vershoudfolie en laat deze rusten in de koelkast voor ongeveer een 30 min. Snijd de hazelnootjes grof (naar eigen smaak).
6 Verwarm de oven voor op 170°c. Persoonlijk doe ik dit graag voor 10 minuten. Leg een bakplaat klaar bekleed met bakpapier.
7 Neem de deegbal uit de koelkast en rol deze uit op een bebloemde ondergrond. Steek er koekjes uit en bestrooi ze met de hazelnootstukjes.
8 Plaats de bakplaten in het midden van de oven en laat bakken voor ongeveer 30 min. tot de randen een goudbruine kleur krijgen. Plaats de koekjes voorzichtig op een afkoelrooster.
9 De koekjes zullen nog zacht zijn wanneer ze uit de oven komen, maar bij het afkoelen gaan ze harden. 1
0 Laat het smaken!1
1 Tip: om het bakpapier te doen plakken aan de bakplaat kan je evt. wat boter gebruiken tussen bakplaat en papier.