Bavarois taart van rode vruchten

12
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 ZANDDEEG BODEM:
  • 2 meng 1 ei, 60 gram suiker, een snuifje zout, 150 gram bloem, 60 gram boter
  • 3 zet het deeg 20 minuten in de koelkast
  • 4 rol het deeg uit op een beboterde en bebloemde bodem van een springvorm (25 cm diameter) en prik er gaatjes in met een vork
  • 5 bak de zandeegbodem in de oven op 180°c gedurende 10-15 minuten
  • 6 BAVAROIS
  • 7 week de blaadjes gelatine in koud water
  • 8 mix de rode vruchten samen met 2 soeplepels aardbeienconfituur en zeef het mengsel tot een gladde coulis
  • 9 breng de 1dl water aan de kook1
  • 0 los de 200gram suiker en gelatine op in het water1
  • 1 giet de coulis bij het gelatine mengsel1
  • 2 scheidt het eigeel van het eiwit1
  • 3 klop de 5dl room afzonderlijk op van de 6 eiwitten1
  • 4 Meng beide met het gelatine mengsel (lepel dit zacht onder!)1
  • 5 AFWERKING1
  • 6 smeer de afgekoelde zanddeegbodem in met confituur1
  • 7 OPTIE 1: snijdt de toppen van de boudoirs af en dop de afgesnede kant in confituur. Plak deze tegen de bodem, met de suikerkant tegen de rand van de vorm. OPTIE 2: smeer de rand van de springvorm in met olie1
  • 8 giet het gelatinemengsel in de springvorm 1
  • 9 laat de taart een nachtje overnachten in de koelkast om op te stijven!

Bavarois taart van rode vruchten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Bramenbavarois met kaneelroom
305 min- Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept