2 meng 1 ei, 60 gram suiker, een snuifje zout, 150 gram bloem, 60 gram boter
3 zet het deeg 20 minuten in de koelkast
4 rol het deeg uit op een beboterde en bebloemde bodem van een springvorm (25 cm diameter) en prik er gaatjes in met een vork
5 bak de zandeegbodem in de oven op 180°c gedurende 10-15 minuten
6 BAVAROIS
7 week de blaadjes gelatine in koud water
8 mix de rode vruchten samen met 2 soeplepels aardbeienconfituur en zeef het mengsel tot een gladde coulis
9 breng de 1dl water aan de kook1
0 los de 200gram suiker en gelatine op in het water1
1 giet de coulis bij het gelatine mengsel1
2 scheidt het eigeel van het eiwit1
3 klop de 5dl room afzonderlijk op van de 6 eiwitten1
4 Meng beide met het gelatine mengsel (lepel dit zacht onder!)1
5 AFWERKING1
6 smeer de afgekoelde zanddeegbodem in met confituur1
7 OPTIE 1: snijdt de toppen van de boudoirs af en dop de afgesnede kant in confituur. Plak deze tegen de bodem, met de suikerkant tegen de rand van de vorm. OPTIE 2: smeer de rand van de springvorm in met olie1
8 giet het gelatinemengsel in de springvorm 1
9 laat de taart een nachtje overnachten in de koelkast om op te stijven!
Bavarois taart van rode vruchten is een recept van Solo Open Kitchen