Bolussen met rozijnen

6
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem en de Maïzena op je werkblad. Maak er een hoopje van en maak een kuiltje in het midden. Strooi een snuifje zout op de rand.
  • 2 Verwarm de melk tot ze lauwwarm is. Doe een deel van de melk in een kopje en los er de gist al roerend in op. Giet dit gistmengsel in het kuiltje van de bloem. Doe hier ook het ei en de Solo in stukjes bij. Meng met de vingertoppen de bloem beetje bij beetje uit de rand naar het midden toe, terwijl je geleidelijk de rest van de lauwe melk toevoegt. Kneed tot een soepel deeg.
  • 3 Laat het deeg ongeveer een uur afgedekt rijzen.
  • 4 Meng intussen de bruine suiker, de kaneel en de geweekte (en goed uitgelekte) rozijnen.
  • 5 Voeg de rozijnen toe aan het deeg, kneed het nog eens goed door en verdeel het in stukjes van ongeveer 100 g. Rol deze stukjes tot dikke worstjes en vorm hier bolussen van (dit zijn slakvormige spiraaltjes). Laat ze opnieuw een kwartiertje rijzen onder een handdoek. Verwarm de oven intussen voor op 220°C.
  • 6 Schik de bolussen op een met bakpapier beklede bakplaat (laat minstens 5 cm ruimte tussen elke koek). Leg op elke bolus een nootje Solo. Bak de bolussen 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Bolussen met rozijnen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Zeeuwse bolussen
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zeeuwse Bolussen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bolussen
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Zeeuwse Bolussen
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept