Scones met aardbeienjam met natuurlijk "clotted

8
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor 18 stuks
  • 2 Verwarm de oven voor op 220 graden C.oer bakmeel, basterdsuiker en zout door elkaar.
  • 3 Meng de boter er doorheen tot je een kruimelig deeg krijgt. Roer de eieren en de karnemelk erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
  • 4 Rol het deeg uit tot een lap van plm. 2 cm dik. Steek rondjes uit het deeg met een doorsnede van 5 cm.
  • 5 Leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat.
  • 6 Bestrijk de scones met melk en bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven op 220 graden C.
  • 7 Open snijden. een lekkere laag aardbeienconfiture ( of naar keuze) erop en een dikke laag clotted cream ( zie recept "goed en snel alternatief voor clotted cream).... en... smullen maar.

Scones met aardbeienjam met natuurlijk "clotted is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met cranberry-blauwebessenspread
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Luxe kerstscones met clotted cream
20 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Luxe scones met clotted cream
35 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept