Zoek
vlechtbrood
6
100 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g witte tarwebloem
30 g verse gist
1 ei
230 ml melk
40 g suiker
75 g boter
8 g zout
Bereiding
1
- doe 2/3 van de bloem in een kom
2
- maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg daarin de gist,ei en melk aan toe
3
- voeg er de suiker,zout en boter aan toe
4
- kneed langzaam deze ingrediënten er onder door
5
- kneed langzaam beetje bij beetj de rest van de bloem erbij
6
- doe het deeg in een andere kom, bestuif met wat bloem en dek af met een handdoek
7
- laat 20 minuten rijzen
8
- haal het deeg uit de kom en bestuif je werkplek et wat bloem kneed het deeg daarna ongeveer 5 min.
9
- maak 9 bolletjes (ongeveer allemaal even groot) en laat 10min rijzen1
0
- rol de bolletjes uit tot ze ongeveer 15cm lang zijn en laat 5min. rusten 1
1
- na de rustpauze rol ze uit tot ze ongeveer 30cm lang zijn en vorm daarmee de vlecht met 3 strengen1
2
- strijk de vlechten in met wat eigeel en laat 35 à 40min rijzen 1
3
- bak 10 tal minuten op een voorverwarmde oven va 230 °C1
4
- haal uit de oven en laat afkoelen
vlechtbrood is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min -
Lunchgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood
1uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-tomatenvlecht
20 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood met maanzaad
30 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min -
Lunchgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood
1uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-tomatenvlecht
20 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood met maanzaad
30 min
Lunchgerecht
Bekijk recept