Zoek
Chocoladecake in zomertenue
8
100 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
variabele hoeveelheid rolfondant
250 g boter
250 g kristalsuiker
4 eieren
250 g zelfrijzende bloem
2 el cacaopoeder
90 g pure chocolade
Bereiding
1
Roer de boter met de suiker tot een romige massa (of tot alle suikerdeeltjes volledig opgenomen zijn door de boter).
2
Voeg een voor een de eieren toe en roer glad.
3
Zeef de bloem boven het mengsel en meng alles goed door, tot een homogeen beslag.
4
Voeg het cacaopoeder en de chocolade toe. De chocolade kan in kleine blokjes toegevoegd worden of geraspt worden.
5
Vet een ronde bakvorm in en bestuif met bloem.
6
Bak de cake ongeveer een 60-tal minuten op 180°C.
7
Laat de cake nadien afkoelen in zijn vorm en na een 10-tal minuten haal je hem best uit de vorm om verder af te koelen op een rooster.
8
Als de cake afgekoeld is kan je hem versieren met fondant.
Chocoladecake in zomertenue is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladetoetje
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept