Zoek
Kastanjetaart
6
85 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gram bloem (kruimeldeeg)
250 gram boter (kruimeldeeg)
180 gram suiker (kruimeldeeg)
3 eieren (kruimeldeeg)
snuifje zout (kruimeldeeg)
60 gram amandelpoeder
100 gram boter
200 gram kastanjepuree (zoete, niet hartig)
60 gram suiker
2 eierdooiers
1 ei
poedersuiker
Bereiding
1
Kruimeldeeg :
2
- meng boter, suiker en zout in de mengkom van de keukenrobot
3
- zet de keukenrobot op een matige snelheid
4
- voeg het ei en twee eierdooiers toe
5
- meng verder tot een homogene massa
6
- voeg nu ongeveer de helft van de bloem erbij
7
- laat de keukenrobot eventjes verder kneden en doe er dan de rest van de bloem bij
8
- laat de keukenrobot zijn werk doen tot het deeg vaster wordt en precies een bolletje vormt
9
- haal het nu uit de keukenrobot en kneed even verder met de handen 1
0
- voeg het amandelpoeder toe1
1
- laat het deeg nu een uur in de koelkast rusten1
2
Kastanjevulling :1
3
- bak een met kruimeldeeg bekleedde bakvorm ongeveer 10 minuten blind in de oven 1
4
- smelt de boter en kastanjepuree in een bain-marie 1
5
- houd dit warm 1
6
- klop de suiker, twee eierdooiers en één heel ei tot een gladde emulsie met een spatel1
7
- vermeng de twee substanties voorzichtig onder elkaar1
8
- giet dit in de gebakken taartbodem 1
9
- laat een tiental minuten bakken op 180 °C2
0
- laat de taart afkoelen en versier met wat poedersuiker - serveer de taart vergezeld van een bolletje vanille-ijs
Kastanjetaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chocolade-kastanjetaart
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Kastanjetaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kastanjetaart
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kastanjetaart Met Rum En Chocolade
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Chocolade-kastanjetaart
1uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Kastanjetaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kastanjetaart
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kastanjetaart Met Rum En Chocolade
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept