Kretenzische cake

5
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was en rasp de courgette, snij de feta in blokjes, spoel en hak de peterselie en bieslook
  • 2 Meng in een kom de bloem, de gist en de peper. Voeg beetje bij beetje de eieren, de youhurt, 2 soeplepels olijfolie, de Emmental en de kruiden toe. Tot slot de courgette en de feta er onder roeren.
  • 3 Vet een cakevorm in en bestrooi met wat bloem.Bak de cake in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 50 min.
  • 4 Controleer of de cake gaar is door met de punt van een mes midden in de cake te prikken. Laten afkoelen vooraleer de cake uit de vorm te nemen.
  • 5 Kan zowel koud als lauw geserveerd worden
  • 6 Tip: Voor meer smaak kan men gemarineerde feta gebruiken, in dit geval geen olie meer toevoegen aan het deeg.
  • 7 Men kan de cake ook invriezen

Kretenzische cake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept