Luchtige stroopwafelcake met kleine stukjes

8
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 Vet de cakevorm in en bestrooi met bloem.
  • 3 Klop de boter met de suiker tot een zachte romige massa.
  • 4 Klop één voor één de eieren erdoor.
  • 5 Voeg beetje voor beetje voorzichtig het gezeefde zelfrijzend bakmeel erdoor + het zout en de kaneel.
  • 6 Roer met een lepel de stukjes stroopwafel door het deeg.
  • 7 Vul de cakevorm met het deeg.
  • 8
    Voorbereiding
    swijze
  • 9 Zet de vorm met het deeg in het midden van de KOUDE oven.1
  • 0 Zet de oven op 170 graden C. en bak de cake in plm. 70 minuten bruin en gaar.1
  • 1 Prik voordat je de cake uit de oven haalt even met een breipen of satéprikker om te controleren of de cake echt gaar is.1
  • 2 Zit hier geen deeg aan dan kun je de cake uit de oven halen.1
  • 3 Laat de cake plm. 10 minuten in de vorm rusten en daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.1
  • 4 ServeertipsLekker bij de koffie of thee

Luchtige stroopwafelcake met kleine stukjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sinaasappelvlaflip met chocosticks
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met brie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sardines met olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Sinterklaastrifle
1u20 min Nagerecht
Bekijk recept
Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luchtige fruitcake
20 min + 60 oventijd -
Bekijk recept