Snoepballetjes

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak op een werkblad een kegel van de bloem.
  • 2 Maak in het midden een kuiltje.
  • 3 Leg rondom de buitenzijden van de bloem blokjes hoeveboter.
  • 4 Stort in het kuiltje de fijne suiker, de amandelschilfers de hele eieren en de rum.
  • 5 Begin vervolgens vanaf de binnenzijden de bloem met de ingrediënten te mengen, tot je aan de boter komt, kneed nu het deeg totdat het niet meer aan de vingers kleeft.
  • 6 Laat het deeg een vijftiental minuten rusten onder een vochtige doek.
  • 7 Draai nu balletjes van het deeg zo groot als een ping-pongbal.
  • 8 Klop het eigeel los en bestrijk de balletjes met eigeel.
  • 9 Besneeuw nu de balletjes met poedersuiker.1
  • 0 Verwarm de oven voor op 180°.1
  • 1 Leg de balletjes op een ingevette bakplaat of bedekt is met een bakdoek, en zet +/- 15 minuten in de warme oven.

Snoepballetjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker