Zoek
Spikkeltjescake met maanzaad
85 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr zachte boter
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
210 gr gezeefde zelfrijzende bloem
50 gr maanzaad
een mespuntje zout
klein glaasje rum of wat druppels rumaroma
1 pakje bakpoeder (ev. nog extra toevoegen)
Bereiding
1
- Vet een cakevorm van ongeveer 24 cm lengte in en bestrooi deze met bloem.
2
- Roer de boter en de suiker tot een zachte, lichtgele, romige massa.
3
- Voeg één voor één de eieren toe. Wacht steeds met het volgende ei tot het eerdere goed opgenomen is.
4
- Roer de bloem en het zout erdoor.
5
- Roer het maanzaad door het deeg en dan de rum of het rumaroma.
6
- Zet de cakevorm in het midden van een koude oven.
7
- Bak de cake op een temperatuur van 170°C gedurende 70 min.
8
- Probeer met een breinaald of satéprikker of die er schoon uitkomt.
9
- Laat de cake afkoelen en smullen maar.1
0
(www.smulweb.nl)
Spikkeltjescake met maanzaad is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Kaasblokjes
45 min-
Bekijk recept
Bonen-venkelsalade
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Spikkeltjescake Met Maanzaad
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept