Zoek
Choco-pindacookies
70 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
125 gr ongezouten pinda's
125 gr zachte boter
75 gr bruine suiker
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
zout
1 ei
200 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
2 tl cacao
350 gr melkchocolade (reep)
bakpapier
Bereiding
1
- beleg 2 bakblikken met bakpapier
2
- hak de pinda's wat kleiner en hak 150 gr van de chocolade in kleine brokjes
3
- roer de zachte boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout romig
4
- roer het eier vervolgens door
5
- mix de bloem, het bakpoeder en de cacao en roer de mix kort door de crème tot een mooi glad deeg
6
- roer de chocoladebrokjes en de pinda's door het deeg
7
- gebruik 2 grote theelepels om ca 40 balletjes te maken op het bakpapier, evt in 2 porties
8
- druk de balletjes iets plat, zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft tussen de balletjes
9
- bak de koekjes ca 12 min in een voorverwarmde oven van 175°C1
0
- laat ze afkoelen1
1
- hak de rest van de chocolade grof en smelt het1
2
- haal de gesmolten chocolade van het vuur en doop de koekjes voor de helft in de chocolade1
3
- laat ze even afkoelen
Choco-pindacookies is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gemarmerde choco-aardbeien
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rolgebak met choco
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecharlotte met aardbeien
55 min-
Nagerecht
Bekijk recept
De whoopies van Zwarte Piet
Snack
Bekijk recept