Zoek
Poffertjes
4
90 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gr bloem
1 tl zout
4 gr gedroogde gist
10 gr suiker
4 dl volle melk
1 ei
arachideolie
boter
poedersuiker
poffertjespan
Bereiding
1
- meng de bloem met het zout, de suiker en de gist in een kom
2
- verwarm de melk tot ze lauwwarm is
3
- maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hierin het ei
4
- roer er vervolgens geleidelijk de melk door tot een glad mengsel
5
- dek de kom af met een schone doek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen
6
- verwarm de poffertjespan en bestrijk de kuiltjes dun met olie
7
- vul voor 3/4 met beslag en bak op een matig vuur aan 1 kant bruin
8
- draai de poffertjes als de bovenkant droog is en bak de andere kant goudbruin
9
- leg de poffertjes op een voorverwarmde schotel, laat er enkele klontjes boter over smelten, bestrooi met poedersuiker en serveer
Poffertjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spiesjes van poffertjes met aardbeien
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Karnemelkpoffertjes met ananas
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Poffersticks
15 min
Snack
Bekijk recept
Spiesjes van poffertjes met aardbeien
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Karnemelkpoffertjes met ananas
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Poffersticks
15 min
Snack
Bekijk recept