Zoek
Spinazie-wortelcake
4
80 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr boter op kamertemperatuur extra voor invetten
4 eieren
250 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr oude geraspte kaas
400 gr winterpeen
250 gr bladspinazie
Bereiding
1
- verwarm de oven voor op 175°C
2
- klop met een mixer de eieren met de boter, voeg het zelfrijzend bakmeel to en mix door
3
- roer de kaas erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe
4
- verdeel het beslag in 2 gelijke helften
5
- schil en rasp de winterpeen, meng dit met de ene helft van het beslag
6
- druk het vocht uit de spinazie en meng dit met de andere helft van het beslag
7
- schep het wortelmengsel in de bakvormen schep het spinaziemengsel erop
8
- bak de cake 1 uur in de oven en laat daarna even afkoelen
9
- haal de cake uit de vorm, snijd in plakken en serveer direct1
0
Met een stukje kipfilet of vis heb je een complete maaltijd.
Spinazie-wortelcake is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Wortelcake
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Carrot cake (wortelcake)
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Sipke Jan’s Worteltaart
2 uur-
Bekijk recept
Spinazie-wortelcake
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept