Zoek
speculaas muffins
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
225 gr zelfrijzende bloem
50 gr speculoos
1 zakje bakpoeder
60 gr kandijsuiker
1 ei
2 dl melk
75 gr boter
Bereiding
1
- papieren bakvormpjes (Ø ± 6,4 cm)
2
Voorbereiding
3
- Verkruimel de speculaas (dat gaat makkelijk als u hem in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
4
- Laat de boter smelten in een steelpan.
5
Meng de bloem met het bakpoeder, de verkruimelde speculaas en de kandijsuiker in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.
6
Klop in een andere kom het ei los met een vork en roer er de melk onder. Giet het mengsel in het kuiltje en meng onder de bloem.
7
Roer ook de gesmolten boter snel door het deeg.
8
Giet het deeg in papieren bakvormpjes (Ø ± 6,4 cm) en schuif gedurende ± 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
9
Laat de muffins afkoelen op een rooster.1
0
Tip1
1
Afwerking1
2
Laat de muffins in hun vormpjes voor een mooie presentatie.
speculaas muffins is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Advocaatmuffins
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Muffins met pistachenoten
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min
Nagerecht
Bekijk recept