Zoek
koude bananentaart
8
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg
4 bananen
200 gr mascarpone
3 dl room (40°)
150 gr witte chocolade
1 blaadje gelatine
chocoladeschilfers
1 citroen
Bereiding
1
- leg het baderdeeg in de taartvorm en doorprik
2
- bak in een voorverwarmde oven 15 minuten op 180°
3
- laat de taart afkoelen
4
- week de gelatine in koud water
5
- snij de bananen in schijfjes en besprenkel met citroen
6
- leg ze mooi tegen elkaar in de afgekoelde bladerdeeg
7
- smelt de chocolade in 1 dl room
8
- los hierin de geweekte gelatine en voeg bij de losgeroerde mascarpone
9
- klop de overige 2 dl room stijf en voeg mij het mascarponemengsel1
0
- schep de mousse over de bananen en laat opstijven in de frigo1
1
- bestrooi voor het opdienen met chocoladeschilfers1
2
koud serveren1
3
(je kan de mousse ook serveren in glaasjes als witte chocomousse)
koude bananentaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chocolade-bananentaart
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde bananentaart
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart met sinaasappelmarmelade
60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Koude tomatensoufflé
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept