New Yorkse kwarktaart met veenbessen

6
180 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de gedroogde veenbessen weken in de rum. Verkruimel de koekjes en meng ze door de boter. Druk het mengsel aan op de bodem van een springvorm van 22 cm diameter en zet koel weg. Mix de roomkaas, suiker, eierdooiers, maïzena, zure room en de zeste. Roer de veenbessen met de rum erdoor. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de kaas. Giet het beslag in de vorm en bak de taart 1 u in een voorverwarmde oven op 180°C. Zet de oven uit en laat de taart nog 30 min in de oven rusten. Warm de veenbessencompote in een pan met het sinaasappelsap. Laat de kwarktaart helemaal afkoelen alvorens uit de vorm te halen en serveer met de veenbessensaus.

New Yorkse kwarktaart met veenbessen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wilde eend met veenbessen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
New York-hamburger
12 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
New York hamburger
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
New York cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept