Zoek
Mokka-mascarponcrème
4
90 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 gr mascarpone
100 gr gezoete gecondenseerde melk
5-6 el koude sterke koffie
100 gr amarettine of bitterkoekjes
2 el koffielikeur
1 tl bruine suiker
Bereiding
1
- roer de mascarpone en de gecondenseerde melk tot een glad mengsel, verbrokkel de bitterkoekjes, maar leg er een paar voor de garnering apart
2
- verdeel de helft van de verbrokkelde bitterkoekjes in de 4 bakvormpjes (ca 150 ml inhoud)
3
- meng de koude koffie en de koffielikeur
4
- besprenkelde de bitterkoekjes met de helft van het koffielikeurmengsel, verdeel dan de helft van de mascarponecrème erover
5
- doe de rest van de verbrokkelde bitterkoekjes op de mascarponecrème en besprenkel ze met de rest van het koffielikeurmengsel
6
- strijk tot slot de rest van de mascarpone crème eroverheen
7
- zet de vormpjes ca 1 uur in de koelkast
8
- garneer de desserts met de overgebleven bitterkoekjes en bestrooi ze met de bruine suiker
Mokka-mascarponcrème is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Café frappé
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Franse mokkataart
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met mokka-chocoladesaus
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Romige koffievla
10 min
Nagerecht
Bekijk recept