Zoek
Kersencakejes
12
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 bakje amandelschaafsel (55g)
125 gr boter (kamertemperatuur)
125 gr poedersuiker
3 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr kersen
100 gr kersenjam
Bereiding
1
- rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en maak het daarna in de keukenmachine fijn
2
- voeg de boter en poedersuiker toe, laat de machine draaien en voeg één voor één de eieren toe en voeg tenslotte het bakmeel toe
3
- verwarm de oven voor op 175°C
4
- halveer de kersen en haal de pit eruit
5
- verdeel het beslag over muffinvormpjes ( 12stuks)
6
- schep in elk cakeje een kleine theelepel jam en druk de kersen in het beslag
7
- bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min goudbruin en gaar
8
- bestrooi ze met een beetje poedersuiker
9
Lekker met opgeklopte slagroom.
Kersencakejes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kersencakejes
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kersencakejes
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kersencakejes
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kersencakejes
15 min
Nagerecht
Bekijk recept