Lemon Curd (een frisse, jam-achtige vulling)

1
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin met het raspen van de schil van de citroenen, en pers daarna de citroenen uit. Je hebt zowel de schil als het sap nodig.
  • 2 Doe de suiker en boter in een kom en verwarm dit au-bain-marie.
  • 3 Voeg daarna zowel het citroensap als de schil toe.
  • 4 Klop de 2 eieren los in een aparte schaal en voeg deze toe aan het warme boter-suiker-citroenmengsel.
  • 5 Nu is het een kwestie van heel lang roeren totdat het een redelijk dikke massa wordt. Dat kan makkelijk een kwartier duren. De dikte moet ongeveer als yoghurt zijn.
  • 6 Giet het in een leeg uitgekookt jampotje.
  • 7 Laat dit afkoelen dan dikt het nog een beetje in.
  • 8 Wil je graag minder zoet? Gebruik dan 200 ipv 225 gr suiker.

Lemon Curd (een frisse, jam-achtige vulling) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wontondriehoekjes
35 min Snack
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept
Mexicaanse nachotaart
2 uur-
Bekijk recept

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Rosbief met groenten uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fris gebakje met lemon curd
10 min Nagerecht
Bekijk recept