plattekaastaart

8
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem het blik perzikken of abrikozen, laat de vruchten uitlekken en vang de siroop op.
  • 2 Week de gelantineblaadjes in koud water.
  • 3 Verwarm de siroop met de suiker en vanillesuiker, let op mag niet koken, doe er de geweekte gelantine blaadjes bij. Laat afkoelen.
  • 4 Snijd de perzikken/abrikzen in gelijke stukjes.
  • 5 De koekjes fijn pletten met een deegrol en de bodem van de springvorm beleggen met de fijngemaakte koekjes.
  • 6 Klop de room met een beetje suiker stijf.
  • 7 Doe de plattekaas in een kom, meng er de gesneden vruchten onder, meng dan het nat met gelantine van de vruchten onder de plattekaas en voeg als laatste de geklopte room erbij. Vul de springvorm vorzichtig met een pollepel.
  • 8 Zet n de koelkast gedurende een 6 a 8 u voor op te stijven.
  • 9 Tip: deze kan ook gemaakt worden zonder de perzikken of abrikozen erin te vermengen, gebruik ze dan als garnituur.

plattekaastaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Plattekaastaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Plattekaastaart
60 min Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met krieken en amandelstreusel
30 min Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met speculaas
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Plattekaastaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Plattekaastaart
60 min Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met krieken en amandelstreusel
30 min Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met speculaas
25 min Nagerecht
Bekijk recept