1 Scheid de eieren en bewaar het eiwit . Klop de eierdooiers en de suiker op tot een bleke gele massa met de klopper. Week de gelatine in koud water .
2 Verwarm de helft van de room op een zacht vuur . knijp de gelatine blaadjes uit en los ze op in de hete room . Rasp de limoenen en doe de zeste bij de room en laat afkoelen .
3 Pers de limoenen uit en giet het sap bij het eigeel en de suiker . Giet er langzaam de lauwe limoenroom bij tot alles grondig gemengd is . Klop de andere helft van de room op maar nog lopend ! Klop het eiwit stijf . Spatel de room en het eiwit voorzichtig onder de limoenmix . Bedek de bodem van een schaal met plastiekfolie en giet er de parfait in , strijk het glad en laat opstijven in de diepvries .
4 Voor de kletskoppen oven op 175° zetten en smelt boter op een zacht vuur . Voeg de bruine suiker en de esdoornsiroop toe en een snuifje kaneel. Roer en laat zacht pruttelen . Meng de bloem met het maiszetmeel en meng onder het suikermengsel . Strooi er een snuifje zout onder . is het mengsel te dik doe er dan een scheutje water bij . Hak de noten met een grof mes . Bedek een bakplaat met een bak matje . Smeer telkens een eetlepel suikermengsel cirkelvormig open tot een filter dun koekje van een 8 cm . Strooi over elk koekje wat nootjes . bak deze 8 minuten op 175° haal ze uit de oven en laat ze afkoelen .
5 Haal de parfait vlek voor het opdienen uit de diepvries . Steek met een ringetje de parfait uit en leg op elk bord een schijfje , daarop een kletskop en dan een tweede parfaitschijf en eindig met een kletskop .
ijsje van limoenparfait met kletskoppen is een recept van Solo Open Kitchen