New-Yorkse boterham op Belgische wijze

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de groene papaja met een kaasrasp. Plet de jeneverbesjes met de scherpe kant van een mes en doe ze bij de geraspte papaja. Voeg een beetje zout toe en zet koel.
  • 2 Konfijt ondertussen 3 eetlepels knoflook (enkele teentjes) in de oven op heel lage temperatuur. Pel de teentjes als ze mooi gekleurd zijn en voeg ze toe aan de papaja. Meng alles goed en zet opnieuw in de koelkast.
  • 3 Meng in de blender 1 grote eetlepel Philadelphia light met 1 eetlepel stadshoning, 1 eetlepel mosterd en 2 eetlepels Becel Gold. Voeg een 10-tal muntblaadjes en evenveel koriander toe, samen met 10 cl gin, zout en peper (u kunt ook Merken of Piment d’Espelette gebruiken). Mix alles en zorg ervoor dat je een vloeibare vinaigrette krijgt (Voeg desnoods wat gin toe.).
  • 4 Smeer een laagje Becel Gold op de zevengranenboterham. Beleg met de choucroute van papaja en let erop dat de look en de jeneverbessen mooi verdeeld zijn. Leg er 2 heel fijne sneetjes pastrami op.
  • 5 Overgiet weelderig met de vinaigrette. Leg daarop opnieuw 2 fijne sneetjes pastrami en tot slot 2 fijne sneetjes Comté-kaas.
  • 6 Garneer met een plukje koriander en een snuifje peper.
  • 7 Serveer met een salade.
  • 8 De Belgische versie van deze New-Yorkse klassieker werd bedacht door Eric Boschman.

New-Yorkse boterham op Belgische wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
New York-hamburger
12 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
New York hamburger
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
New York cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept