Zoek
Eigen gebakken pistolets
5
150 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gram pistoletbloem (bevat iets méér eiwitten dan gewone bloem en rijst dan beter)
22 gram verse gist of het volgende ingrdiënt
11 gram of droge gist
300 ml water op kamertemperatuur
50 gram melkerijboter
1 kl suiker
10 gram zout
Bereiding
1
- 500 gram bloem geeft ongeveer 15 of 16 pistolets
2
- de verse gist oplossen in het water
3
- alle ingrediënten in volgorde van de lijst bijvoegen en goed mengen
4
- er op letten dat de suiker en het zout toegevoegd worden even vooraleer de bloem volledig opgenomen is
5
- 10 minuten met een keukenrobot kneden (of 15 minuten met de hand) tot men een soepel deeg bekomt
6
- 40 minuten rijzen op een stuk vershoudfolie, eveneens door een tweede vel afdekken
7
- plat slaan, opbollen, opnieuw afdekken en 10 minuten rijzen
8
- deeg verdelen in porties van ±50 g, opbollen en op een ingevette plaat of op boterpapier leggen en laten rijzen tot het dubbele ( ±40')
9
- eventueel bestuiven met bloem, niet echt nodig.1
0
- oven voorverwarmen tot 210°C en bakken gedurende 22 minuten (ovens verschillen individueel)1
1
- onmiddellijk na het bakken de broodjes met een borstel met melk bevochtigen1
2
- er kan ook mengeling met roggebloem en rozijnen (roggeverdoemmekens) of met gerstebloem gebruikt worden.1
3
- laat ook je fantasie werken voor het afwerken of creëren van broodjes - sesamzaad, maanzaad, kruiden, enz.1
4
- broodjes eventueel nog lauw in een plastiek zak ingevroren worden - om te gebruiken 9 minuten ontdooien in een oven van 140°C
Eigen gebakken pistolets is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kipbroodjes met maïs
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met aubergine
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse gehaktballetjes met paprika en brood
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep met pizzabroodjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tonijn en kerstomaten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
2x gazpacho
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Wokschotel met knoflookgamba’s en makkelijke atjar
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
In eigen vocht gepocheerde oesters
20 min
Snack
Bekijk recept