Zoek
luchtig mals rozijnenbrood
4
120 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr Bloem ( Luxebrood van Aveve)
16 gr Verse gist
15 gr Boter
10 gr Zout
300 ml Water op kamertemperatuur
Rozijnen (hoeveelheid naar eigen keuze)
Bereiding
1
-Los de gist op in een beetje water en vul daarna bij tot de voorgeschreven hoeveelheid (300 ml)
2
-Voeg alle ingrediënten (zonder de rozijnen) samen en kneed tot een soepel deeg of kneed in een kneedmachine (ongeveer 20 min)
3
-Dek af en laat de deeg 40 min rijzen in een verwarmde oven van 35 graden .
4
-Na de eerste rijzing kneed je het deeg terug en voeg er de rozijnen aan toe .
- -Bol op en leg in een broodvorm.
5
-Dek terug af en laat terug 40 min rijzen in de oven (35 graden ).
6
-Haal het deeg uit de oven en laat nog even afgedekt staan .
7
- Verwarm de oven nu op 220 graden en bak het brood in 30 min mooi bruin (onderste richel ).
8
- Na bakken , ontvormen en laten afkoelen op rooster .
9
- Ps indien droge gist ,mag men maar 8gr gebruiken1
0
Smakelijk
luchtig mals rozijnenbrood is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Verloren rozijnenbrood met abrikozenmoes
20 min
Bekijk recept
Zoete kwark-roombroodjes
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes met kaneel-limecrème
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rozijnenbruschetta met Italiaanse aardbeien
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Advocaatmuffins
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min
Gebak
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bananen-wortelmuffin met pecannoten
15 min
Gebak
Bekijk recept