Zoek
Worstenbroodjes
240 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg bloem
150 gr suiker
150 gr boter
90 gr verse gist
1/2 liter melk
2 kg gemengd gehakt
1 ei
peper
zout
Bereiding
1
- Los de gist op in lauwe melk en laat 10 min. rusten.
2
- Meng de bloem, de gesmolten boter, de suiker, het gistpapje en een snufje zout. Kneed dit zeker 10 min..
3
- Laat het deeg 30 min. rijzen.
4
- Ondertussen de oven voorverwarmen op 220°C.
5
- Het gehakt eventueel bijkruiden met wat peper en zout en er dan worsten van maken van ongeveer 80 gr.
6
- Bolletjes deeg maken van ongeveer 80 gr en deze uitrollen met de deegrol.
7
- De worst op een uitgerold deegvel leggen en dicht plooien. Het deeg aan elkaar plakken met een geklopt ei.
8
- Het worstenbroodje ook insmeren met geklopt ei.
9
- 20 min. laten bakken in een oven van 220°C.(Mammee)
Worstenbroodjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min
Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min
Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept