4 Bak het spek in een pan en laat daarna uitlekken en wat afkoelen op keukenpapier.
5 Bak in dezelfde pan de ui tot die bruin begint te zien - laat ook uitlekken op keukenpapier en een beetje afkoelen.
6 Meng de bloem (x2) en de perselie door elkaar in een kom en maak een kuiltje in het midden.
7 Klop de eieren goed los met de melk en giet in het kuiltje. Voeg ook de spekjes en de ui toe in het kuiltje en tot slotte de gesmolten boter.
8 Meng als maar let op dat je niet te lang roer want dan worden de muffins taai. Het beslag moet nog klonterig zijn.
9 Vul de vormpjes ongeveer 3/4de met deeg en bak ongeveer 20min in de oven.1
0 (ze zijn klaar als een breipriem er droog uit komt)1
1 Tips :1
2 - je kan naast de spekjes en de kaas er nog andere ingrediënten bij doen zoals bv gemalen kaas of kleine stukjes zongedroogde tomaat. 1
3 - voor een origineel effect kan je muffins ook bakken in kleine terracota bloempotjes (best wel eerst een beetje bakpapier in doen om te voorkomen dat ze aanpakken - dat geeft gelijk ook een leuk effect. (anders eerst met olie insmeren en daarna goed met bloem voor je het deeg erin doet.)