Frisse couscous met chorizo

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de couscous:
  • 2 Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking, roer hem goed los met een vork en laat afkoelen. Hak de koriander fijn en schep hem door de couscous.
  • 3 Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Ontvel de chorizo en snijd hem in plakjes. Pel de look en snijd hem in plakjes. Verhit de Solo Margarine in een koekenpan en bak de chorizo samen met de knoflook. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
  • 4 Snijd de citroen en pompelmoezen ‘à vif’ met een scherp aardappelmesje (je houdt alleen de partjes over, zonder de vliesjes) en vang het sap op voor de kardemomsiroop.
  • 5 Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen kort, tot ze lichtbruin en krokant zijn.
  • 6 Meng de kikkererwten met de chorizo en met de couscous en schep er daarna voorzichtig de citrusstukjes en amandelen door. Werk af met de blauwe bessen.
  • 7 Maak de siroop:
  • 8 Laat de suiker met het water, de citrussappen en kardemom inkoken tot een siroop. Laat afkoelen en bewaar in een gesteriliseerd flesje.

Frisse couscous met chorizo is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept