Salade met groene asperges en serranoham

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bijgerecht of voorgerecht
  • 2 Snijd een stukje van de onderzijde van de asperges en kook deze in ruim kokend water en zout in ca. 4-5 min. beetgaar. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in schuine stukjes.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Halveer de pruimtomaatjes. Draai elk plakje serranoham losjes om de wijsvinger tot een roosje.
  • 4 Roer de azijn, honing, mosterd, olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de veldsla, asperges, tomaatjes en dressing door elkaar.
  • 5 Verdeel de salade over 4 borden en garneer de salade met roosjes van serranoham, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Lekker met ciabattabrood.
  • 6 BRON: verse oogst

Salade met groene asperges en serranoham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Burrata met boule beurre en geroosterde tomaatjes
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met spinaziesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
35 min
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept