Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de mozzarella in repen.
  • 2 Maak een marinade van de azijn, olie, peper, zout, honing en tijm.
  • 3 Laat de mozzarella hier plm. 1 uurtje in marineren.
  • 4 Rooster de walnoten in een droge koekenpan .
  • 5 Snij de plakken ham in vieren.
  • 6 Verdeel de sla over de borden.
  • 7 Was de kerstomaatjes en snij deze in partjes.
  • 8
    Voorbereiding
    swijze
  • 9 Rol de mozzarella in de parmaham.1
  • 0 Snij de overgebleven repen in kleine blokjes.1
  • 1 Leg de rolletjes op de sla op het bord. 1
  • 2 Maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord.1
  • 3 Garneer met geroosterde walnoten en kerstomaatjes.1
  • 4 Verdeel de overgebleven marinade over de salade.1
  • 5 Eventueel wat crema balsamico erover, staat altijd leuk.1
  • 6 Serveertips1
  • 7 Heerlijke voorgerecht of lunchgerecht

Italiaanse salade met mozzarella en parmaham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept