Zoek
Italiaanse salade met mozzarella en parmaham
4
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 bol buffelmozzarella
2 el witte balsamicoazijn
4 el olijfolie
vers gemalen peper en zout
1 tl honing
paar blaadjes verse tijm
8 plakken Parmaham heel dun gesneden
20 stuks walnoten
1 portie salade liefst met rucola
enkele kerstomaatjes om te garneren
eventueel wat crema balsamico
Bereiding
1
Snij de mozzarella in repen.
2
Maak een marinade van de azijn, olie, peper, zout, honing en tijm.
3
Laat de mozzarella hier plm. 1 uurtje in marineren.
4
Rooster de walnoten in een droge koekenpan .
5
Snij de plakken ham in vieren.
6
Verdeel de sla over de borden.
7
Was de kerstomaatjes en snij deze in partjes.
8
Voorbereiding
swijze
9
Rol de mozzarella in de parmaham.1
0
Snij de overgebleven repen in kleine blokjes.1
1
Leg de rolletjes op de sla op het bord. 1
2
Maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord.1
3
Garneer met geroosterde walnoten en kerstomaatjes.1
4
Verdeel de overgebleven marinade over de salade.1
5
Eventueel wat crema balsamico erover, staat altijd leuk.1
6
Serveertips1
7
Heerlijke voorgerecht of lunchgerecht
Italiaanse salade met mozzarella en parmaham is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Italiaanse verrassingsballetjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept