2 - Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
3 - Kook de ongeschilde aardappelen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water (naargelang de dikte). Giet af, pel ze en laat afkoelen. Snij middendoor.
4 - Kook ondertussen de prinsessenbonen 5 min. gaar in lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en spoel onder koud stromend water.
5 - Snipper de dragon (u hebt 2 eetl. nodig), de sjalotten en het knoflook fijn.
6 - Snij de wortelen in staafjes ter grootte van de prinsessenbonen.
7Voorbereiding
8 ()
9 (15 min.)Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de staafjes wortel toe en laat 5 min. stoven.1
0 Voeg de krielaardappelen en de prinsessenbonen toe en roer er de rozemarijn en dragon onder. Laat nog 3 à 5 min. warm worden. Kruid met peper en zout.1
1 Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant. Roer er 3 eetl. water en het bouillonketeltje onder.1
2 Roer de scampi’s onder de aardappelsalade en laat nog 3 min. stoven. Serveer warm of lauw.
Krieltjessalade met scampi’s en boontjes is een recept van Solo Open Kitchen