Zoek
Spinaziesalade met gegratineerde geitenkaas
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 Crottins de Chavignol
500 g spinazieblaadjes
4 eetlepels bloem
4 eetlepels paneermeel
4 plakjes brood
1 plak serrano-ham
1 eetlepel gehakte bieslook (of peterselie)
100 g pijnboompitten
1 eetlepel notenolie
1 eetlepel sherryazijn
Zout
2 eetlepel(s) Bertolli extra Vergine
peper
Solo Frituur olie
Bereiding
1
Maak de vinaigrette door de oliesoorten en de azijn te mengen.
2
Voeg peper en zout naar smaak toe.
3
Spoel de spinazie grondig af.
4
Droog ze in een doek (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en vermeng met de vinaigrette.
5
Verdeel de spinazie over 4 borden.
6
Laat de plak ham even bruin worden in de oven en snij hem in driehoekjes.
7
Rooster de boterhammen licht.
8
Haal de geitenkaas even door de bloem en het paneermeel en bak ze snel in heet frituurvet.
9
Leg ze op de stukjes brood. 1
0
Verdeel de toastjes en de driehoekjes ham over de salade en bestrooi alles met gehakte pijnboompitten, bieslook en versgemalen peper. 1
1
Bak de apart gehouden spinazieblaadjes krokant in hete frituurolie en verdeel deze chips over de borden.
Spinaziesalade met gegratineerde geitenkaas is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kruidige pasta met geitenkaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in yoghurt met mangochutney
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met sinaasappeldressing
60 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoakoekjes met spinaziesalade
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept