Japanse rijst

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de groenten heel fijn in kleine blokjes of ringetjes. Doe dit ook met de ham? Klop 3 eieren met een scheutje sojasaus en bak ze in de pan. Rol de omelet op en snij in kleine reepjes. Bak in half olie, half boter de ui en de knoflook. Voeg na een paar minuten de groenten toe in volgorde van garing (paprika eerst,..champignons laatst) zodat alles tegelijk gaar is. Voeg daarna een flinke scheut sojasaus toe aan het groentemengsel en voeg het ei, de garnalen en hamblokjes toe. Voeg dan beetje bij beetje de gekookte rijst toe en verwarm dit onder voortdurend opscheppen. Breng op smaak, serveer met de sojasaus. Eet het liefst met stokjes, maar vork mag ook.Smakelijk!

Japanse rijst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept