Zoek
Pilafrijst uit de Indiase keuken op Francesca's
2
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
zout
250 g basmati rijst
Solo Vloeibaar
1 snuifje safraan
1 limoensap
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels cashewnoten
1 blokje Knorr Finesse Groentebouillon
1 koffielepel kardemomzaadjes (uit hun hulseltje en even in vijzel pletten)
gehakte koriander
100 g wilde rijst
1 fijn gehakte ui
1 teentje look
1 kaneelstokje
2 eetlepels amandelschilfers
4 kruidnagels
2 koffielepels gember
Bereiding
1
Kook de wilde rijst beetgaar.
2
Stoof intussen de ajuin, look, kaneelstok, kardemomzaadjes, kruidnagels en gember in de Solo Vloeibaar.
3
Voeg de basmatirijst toe en laat die 5 minuten de vetstof opnemen.
4
Voeg het water toe (1,5 keer de hoeveelheid van de rijst) met het bouillonblokje, safraan en beetje zout.
5
Laat 10 minuten doorkoken, voeg dan de wilde rijst toe.
6
Voeg de rozijnen toe en laat nog even doorkoken.
7
Laat alles even rusten en voeg op het einde de noten , de amandelen en het limoensap toe.
8
Bestrooi rijkelijk met verse koriander.
Pilafrijst uit de Indiase keuken op Francesca's is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pilavrijst met kip
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenmedaillons Rossini met mango, pilafrijst met amandelen en specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse Pilafrijst *
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilafrijst Uit De Indische Keuken
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept