Pasta carbonara met erwtjes en worteltjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (10 min.)
  • 3
    - Snij de pancetta telkens in 2 à 3 reepjes.
  • 4
    - Snipper de teentjes knoflook fijn.
  • 5
    - Hak de blaadjes peterselie grof.
  • 6
    - Rasp de pecorino.
  • 7
    Voorbereiding
  • 8 (20 min.)
  • 9 Verhit de olie in een pan en bak de pancettareepjes mooi bruin. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en roer even om.1
  • 0 doe er de uitgelekte erwtjes en wortelen, en de grofgehakte peterselie bij en verwarm nog even.1
  • 1 Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en zet 2 eetl. van het kookvocht opzij. Laat even uitlekken.1
  • 2 Klop de eidooiers los met de helft van de geraspte pecorino en kruid met zwarte peper.1
  • 3 Voeg de uitgelekte pasta toe aan de pan met de pancetta. Roer er het eidooiermengsel onder en voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om het geheel smeuïger te maken. Neem snel van het vuur en verdeel onmiddellijk over 4 borden.1
  • 4 Afwerking1
  • 5 Werk af met de rest van de geraspte pecorino.

Pasta carbonara met erwtjes en worteltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept