4 - Snipper de ui, de sjalot en de teentjes knoflook fi jn.
5 - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm.
6 - Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en de mozzarella in plakjes.
7 - Verwijder de pitjes uit het pikante pepertje en snij in fi jne ringetjes. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
8Voorbereiding
9 (20 min. + 40 min. in de oven)1
0 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.1
1 2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knofl ook glazig. Voeg de paprikablokjes, het in ringetjes gesneden1
2 pepertje en de helft van de aubergineblokjes toe. Roerbak 5 min.1
3 3 Overgiet met de tomatenblokjes en 4 dl water. Kruid met de oregano, de basilicum, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.1
4 4 Meng het kippengehakt met de stukjes zongedroogde tomaat, de fi jngesnipperde sjalot, de Griekse yoghurt en de rest van de aubergineblokjes. Kruid met de tijm, peper en zout.1
5 5 Vul de conchiglioni met de kippengehaktmengeling en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.1
6 6 Giet de tomatensaus over de conchiglioni, leg er de plakjes mozzarella op en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.1
7 Tip1
8 Weinig tijd? Vervang de paprika’s dan door diepgevroren paprikareepjes
GEVULDE CONCHIGLIONI MET PITTIGE GROENTESAUS is een recept van Solo Open Kitchen