Zoek
Farfalle op z’n Venetiaans
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 halve borstfilets van braadkip
2 sneden gekookte ham
500 g paprikareepjes (diepvries
250 g champignons
1 takje tijm (vers)
2 dl lichte room
500 g farfalle
1 eetl. bloem
1 eetl. olijfolie
1 blokje kippenbouillon
peper en zout
Bereiding
1
Voorbereiding
2
(10 min.)
3
- Snij de kipfilets in de lengte in repen van maximaal 1 cm dik.
4
- Snij de ham in de lengte in 2 en daarna in de breedte in reepjes van 1 cm dik.
5
- Snij de champignons in schijfjes.
6
Voorbereiding
7
(20 min.)
8
Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en stoof de diepgevroren paprikareepjes 2 min. Roer om.
9
Strooi er de bloem over en roer goed om. Leng aan met 3 dl water en de room. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.1
0
Voeg de hamreepjes, de champignonschijfjes en de stukken kip filet toe. Kruid met het tijmtakje, peper en zout. 1
1
Laat 15 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna het takje tijm.1
2
Kook intussen de farfalle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.1
3
Afwerking1
4
Meng de pasta onder de saus en geef er geraspte parmezaan of gruyère bij.
Farfalle op z’n Venetiaans is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Venetiaans gebak
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Sint-jakobsschelpen uit de oven op z’n Venetiaans
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kalkoenossobuco
0-10 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige pasta met geitenkaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met kip en champignons
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept