Krokante rommelige aardappeltjes uit de oven

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zo ontzettend lekker: crispy geplette aardappeltjes uit de oven.Geen idee wat te maken? Dan zijn krokant gebakken aardappeltjes altijd een goed antwoord. Deze zijn net even anders. Na het garen worden de aardappeltjes geplet, zodat ze nóg knapperiger kunnen worden.
  • 2 Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar (afhankelijk van de grootte). Besprenkel een bakplaat met olijfolie en leg er de gekookte aardappels op. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de aardappeltjes zit.
  • 3 Verwarm je oven voor op 220 graden. Plet voorzichtig met een aardappelstamper de aardappels, maar zorg dat ze nog wel een geheel blijven. Draai de stamper en herhaal deze stap. Besmeer de bovenkant met extra olijfolie, zout, de gemalen zwarte peper en wat fijn gehakte rozemarijn.
  • 4 Bak de aardappels in 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn en serveer meteen.
  • 5 Bron : Culy .nl Eigen foto

Krokante rommelige aardappeltjes uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept