Pompoenstamppot met geitenkaas

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vandaag is het Halloween en daar hoort natuurlijk pompoenstamppot bij! Je kunt dit vegetarische gerecht gemakkelijk zelf maken.
  • 2 Halveer de pompoen.
  • 3 Schep met een lepel de zaden en draden uit de pompoen.
  • 4 Snijd de pompoen in stukjes.
  • 5 Kook de pompoen met de aardappelen in ruim water in 20 min. gaar.
  • 6 Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie.
  • 7 Bak de uiringen lichtbruin.
  • 8 Schep er de komijn door en bak nog 1 min.
  • 9 Giet de aardappelen met de pompoen af en vang het kookvocht op.1
  • 0 Stamp ze met voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.1
  • 1 Schep de geitenkaas met de tijm en zout en peper naar smaak door de stamppot.1
  • 2 Verdeel de stamppot over 4 borden en schep er de uien op.1
  • 3 Variatietips:1
  • 4 • Vervang de geitenkaas door blokjes komijnekaas.1
  • 5 • Vervang de komijn door kerriepoeder.1
  • 6 • Vervang de helft van de geitenkaas door uitgebakken spekblokjes.1
  • 7 * De meeste supermarkten verkopen biologische pompoenen. Deze hoeven niet te worden geschild. De schil kookt zijdezacht en geeft een extra volle pompoensmaak. Geen biologische pompoen? Een pompoenschillen gaat gemakkelijk met een dunschiller.1
  • 8 BRON : vriendin.nl

Pompoenstamppot met geitenkaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rosbief met zoete zuidvruchtensaus en pompoenstamppot
60 min-
Bekijk recept
Pompoenstamppot met appel en kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoenstamppot met gember
0 min
Bekijk recept