Kipfilet met gestoofde worteltjes

1
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de wortelen, en snij ze in schijfjes.
  • 2 Schil en snipper een grote ui en stoof die aan in 1 eetlepel vetstof.
  • 3 Voeg na 5 minuten de rauwe wortelen en 100ml water toe. Laat op een medium vuur verder stoven tot de wortelen gaar zijn (eventueel tussen door nog wat water toevoegen om aanbranden te voorkomen).
  • 4 Als de wortelen gaar zijn mag je kruiden naar smaak met bijvoorbeeld peper, nootmuskaat, curry, kippenkruiden, zout en 1 eetlepel zoetstof.
  • 5 Bak de kipfilet kort aan langs beide kanten bruin.
  • 6 Voeg ½ verkruimeld vetarm kippenbouillonblokje en 50ml glas water toe. Zet een deksel op de pan en laat op een medium vuur verder garen. De vloeistof kan achteraf als saus gebruikt worden.
  • 7 Was de aardappelen en kook ze in z'n geheel (zonder schillen) gedurende 20 minuten.

Kipfilet met gestoofde worteltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept