Zoek
AARDAPPELLEN GRATIN DAUPHINOIS
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
10 AARDAPPPELEN
2,5 DL ROOM 30°/
2,5 DL MELK
2 TEENTJES LOOK
1 SNUIFJE PEPER EN ZOUT
1 SNUIFJE NOOTMUSKAAT
Bereiding
1
AARDAPPELEN IN DUNNE SCHIJFJES SNIJDEN,WRIJF ZE SCHOON(NT WASSEN).
2
LEG DE SCHIJFJES IN EEN BOBOTERDE OVENSCHAAL EN KRUID ELKE LAAG.
3
2,5 DL MELK EN ROOM OPWARMEN SAMEN MET DE KRUIDEN NL:
4
PEPER , ZOUT , NOOTMUSKAAT, TEENTJE LOOK .
5
GIET HET WARME GEHEEL OVER DE AARDAPPELEN.
6
PLAATS DE SCHAAL GEDURENDE 25 MINUTEN IN EEN OVEN VAN 180°C.
7
DAARNA OVEN VERHOGEN NAAR 200°C GEDURENDE 20 MINUTEN.
AARDAPPELLEN GRATIN DAUPHINOIS is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappellen met prei en ei
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spekblokjes met gebakken aardappellen
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelen in't oven
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep met grijze garnaal
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept