Zoek
aardappelpuree op baskische wijze
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 een grote aardappelen
1 een ajuin
3 een tenen knoflook
0.50 een rode paprika
1 een vleestomaat
0.50 een espelette of gedroogde scherpe rode peper
1 een peper en zout en noodmuskaat
150 gram solo
1 een soeplepel olie
0.25 liter melk
1 een peterseliebosje
Bereiding
1
schil de aardappelen en snij deze in stukken en laat koken in snelkookpan of gewone
2
kookpot. terwijl de aardappelen aan de kook zijn maak klaar : tomaat ontvellen en
3
pitten verwijderen, paprika onvellen en halveren, de helft gebruiken en in heel fijne
4
julienne snijden alook de ajuin en de tenen knoflook en de tomaat. neem wat solo en
5
een weinig olie en bak lichtjes de groenten laat ze wat stoven met een beetje groenten
6
bouillon. laat een weinig afkoelen en pureer de groenten. intussen zullen de aardappelen
7
wel zacht zijn giet af en laat drogen. stamp de ardappelen met stamper samen met een
8
klont solo en voeg de gepureerde groenten eronder tot een geheel. doe in een beboterde
9
vuurvaste schotel betrooi met gemalen kaas doe klontjes solo erboven en laat gratineren1
0
in de oven tot een licht korstje.1
1
bestrooi met fijngesneden peterselie. dit gerecht is lekker met een gebakken kip1
2
ingewreven met peper en zout en wat paprikapoeder. drink daarbij een landeljke rode wijn
aardappelpuree op baskische wijze is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept