1 - schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 min gaar, giet af en vang het kookvocht op
2 - stamp de aardappels met een pureestamper tot een grove puree, voeg 25gr boter toe en zoveel kookvocht als nodig is om er een smeuïge massa van te maken
3 - verwarm de oven voor op 220°C
4 - bak de spekreepjes 4 min in een pan, voeg de uit toe en fruit 4 min
5 - neem de pan van het vuur en schep de andijvie erdoor, breng op smaak met peper
6 - meng het andijviemengsel met de puree
7 - schep de stamppot in de ovenschaal
8 - bestrooi de puree met de paneermeel en verdeel de rest van de boter er in stukjes over
9 - zet de ovenschaal ca 10 min in de oven en laat er een goudbruin korstje opkomen1
0 Je kunt de stamppot een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en zet de schaal de volgende dag 20 min in een oven van 200°C.