1 - schil de aardappelen en kook ze gaar, laat ze schrikken met koud water en laat ze verder afkoelen
2 - bruineer de bloem in 2 el hete boter, roer de melk erdoor en voeg het bouillonblokje toe
3 - breng de melk aan de kook en laat ca 5 minuten pruttelen, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
4 - was de spinazie en doe hem druipnat in een hete pan om hem te laten slinken
5 - laat de spinazie daarna uitlekken
6 - maak de tomaten schoon, snijd tomaten en aardappelen in dikke schijven
7 - vet een grote ovenschaal in en bedek de bodem met een gedeelte van de saus
8 - leg de helft van de aardappelen erbovenop en zorg dat alles geheel bedekt is
9 - leg er daarna de volgende ingrediënten om de beurt op: een laag spinazie, 1/3 aardappelen, een laag tomaten, een laag ham en tenslotte de aardappelen1
0 - bedruppel iedere laag met een beetje saus1
1 - giet de overige saus over de laatste laag aardappelen1
2 - strooi de geraspte kaas over de lasagne1
3 - bak de lasagne ca 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C