Worst met puree en uiensaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de worsten bruin in wat boter met de look, rozemarijn en salieblaadjes. Schil de aardappelen en hak ze grof. Kook ze in gezouten water. Pureer ze en roer er de melk, 70 g boter en de mierikswortel door. Breng op smaak met zout en peper. Zet het deksel op de pan en hou de puree warm. Stoof de uien in plakjes op heel laag vuur een kwartier in wat olijfolie met het deksel op de pan. Haal het deksel weg en zet het vuur hoog. Giet er zodra de uien bruin worden de azijn bij en laat bijna al het vocht verdampen. Zet het vuur weer laag, doe de rest van de boter erbij, de verkruimelde bouillonblokjes en ½ l water en roer. Laat dit inkoken tot een saus. Schep een flinke lepel puree op de borden. Leg er de worst op en schep de uienjus erover.

Worst met puree en uiensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse groentetaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met rode ui en mandarijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met ajuinsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse hutspot met sintletter
30 min-
Bekijk recept

Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept