1 - Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook gaar in lichtgezouten water gedurende 20 à 25 min. Giet de aardappelen af en pureer ze. Voeg de witte wijn en de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
2 - Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes van 1 cm.
3 - Snij de broccoli in roosjes en kook in lichtgezouten water gedurende 5 min.
4 - Snij de champignons in 4 of 6 naargelang de grootte en roerbak in olijfolie. Kruid met peper en zout.
5 - Snij de gekookte ham in reepjes.
6 - Meng de broccoliroosjes met de reepjes gekookte ham, de blokjes appel en de champignons. Giet deze mengeling op de bodem van een beboterde ovenschotel.
7 - Bedek de mengeling met aardappelpuree.
8 - Klop het ei los met een klopper en roer er de room en de kaas onder. Giet deze mengeling over de puree en schuif de ovenschotel in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 25 min.
9 - U kan de schotel ook vooraf klaarmaken. Laat op het einde 15 min. langer opwarmen.1
0 (Los blad Colruyt)
Aardappelgratin met ham en broccoli is een recept van Solo Open Kitchen