Gratin Dauphinois

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf een platte ovenschotel in met boter. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs in de schotel en kruid regelmatig met peper, zout en nootmuskaat. In het midden van de schotel mag je ook een laagje gemalen kaas aanbrengen.
  • 2 Laat de room met enkele teentjes look opkoken en giet hem dan over de 3/4 gevulde schotel aardappelschijfjes. De plakjes aardappel mogen net niet onderstaan.
  • 3 Bestrooi de bovenste laag met gemalen kaas.
  • 4 Gaar het geheel in een oven van 155°C tot het een mooie goudgele kleur heeft. Reken op ongeveer 3 kwartier voor 4 tot 6 personen.
  • 5 Gratin is super met lamsvlees of wild.

Gratin Dauphinois is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept