Bisque van kreeft & garnalen

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de bevroren kreeftenstaarten en garnalen in een schone plastic zak en sla ze met een steelpan of rubberhamer in kleine stukken.
  • 2 Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.
  • 3 Verhit de olie in een soeppan en bak de stukjes kreeft en garnalen 3 min. op hoog vuur. Schep continue om.
  • 4 Voeg de peen en bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de wijn, het water, de dragon en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur koken.
  • 5 Neem de pan van het vuur. Schenk de soep door een bolzeef en vang de bouillon op.
  • 6 Doe de opgevangen kreeft en garnalen in de keukenmachine en maal fijn. Schenk de pulp door een bolzeef boven de bouillon. Breng de soep tegen de kook aan.
  • 7 Snijd de bieslook fijn en splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.
  • 8 Klop de eidooiers los met de slagroom en roer door de hete soep. Verwarm al roerende tot de soep iets bindt maar laat niet meer koken. Breng de bisque op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met bieslook.

Bisque van kreeft & garnalen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken kreeft, bisquesaus met curry, krokante groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bisque van garnalen, bladerdeegkorst
Bekijk recept
Hollandse garnalen, bisque van garnalen, bintjesaardappel, spitskool en pijnboompitjes
20 - 30 min -
Bekijk recept